Producten - OSA


Bent u doorverwezen door een medisch specialist en komt u in aanmerking voor een, naar maat aangemeten, OSA schoen dan volgt er eerst een gesprek. In dat gesprek wordt bepaald wat voor product gemaakt moet worden.

We beginnen met een onderzoek om uit te zoeken welke bewegingen u nog wel kan uitvoeren zonder pijn en welke niet. Daarna worden de voeten en onderbenen gemeten en wordt er een afdruk gemaakt van uw voeten. Tot slot worden uw voeten gegipst om een afdruk te krijgen van de voetvorm.

Het hiervoor genoemde is nodig om een leest (mal) te maken, deze wordt gebruikt om een schoen overheen te maken. Bij het maken van de leest wordt bepaald welk model de schoen krijgt, kleur en uitvoering volgen later. Als de leest klaar is komt daar een voetbed onder, dit om het lopen makkelijker te maken.

Dan volgt er een pasmoment, hierbij past u een doorzichtige kunststof schoen. Hierbij wordt gekeken naar waar de schoen knelt en waar er ruimte over is. Deze informatie wordt gebruikt om een schoen te passen die zo goed mogelijk sluit, een goed sluitende schoen loopt immers beter. Bij het pasmoment worden ook kleur en uitvoering besproken, daarnaast kunt u ook nog wijzigingen in het model aangeven.

Na afloop van het pasmoment worden de leesten aangepast en gemodelleerd, vervolgens gaan deze naar een extern bedrijf die de schoen fabriceert. Als de schoen klaar is wordt deze door ons gecontroleerd of deze aan alle eisen voldoet, daarna is deze klaar voor aflevering.

Op dit product zit een eigen bijdrage vastgesteld door de overheid.