Inloopschema orthopedische schoenen & steunzolen

Orthopedische schoenen en steunzolen dienen te worden ingelopen. U zult moeten wennen aan uw nieuwe schoenen of steunzolen. Door de verschillende aanpassingen en de correcties kan het gebruik van uw schoenen anders aanvoelen dan u bent gewend. De schoenen kunnen in het begin ook stug aanvoelen. Om u goed te laten wennen aan uw nieuwe schoenen of steunzolen/voetbedden, en om bijvoorbeeld drukplekken te voorkomen, is het belangrijk dat u de schoenen zorgvuldig indraagt. Daarnaast dient u uw voeten na iedere draagtijd te controleren op eventuele drukplekken.

Hoe uw orthopedische schoenen of steunzolen dienen te worden ingelopen, hangt in veel gevallen af van de gevoeligheid van de voeten.

  1. Als bij controle blijkt dat er rode (druk)plekken zijn ontstaan, die pas na lange tijd verdwijnen, dan houdt u de volgende dag dezelfde draagtijd aan.
  2. Als blaren ontstaan (wondjes of erge drukplekken) dan moet u de orthopedische schoenen of steunzolen niet meer gebruiken. Neem direct telefonisch contact op met De Jonge Orthopedie in Stadskanaal via 06-46548648.
  3. Als uw orthopedische schoenen of steunzolen na twee weken geen problemen hebben gegeven, mag u aannemen dat ze zijn ingelopen. Wij adviseren voor zowel uw voeten als voor de schoenen om dagelijks te wisselen met een ander paar schoenen.

 

               Orthopedische
SCHOENEN
SEMI
ORTHOPEDISCHE SCHOENEN
AANGEPASTE CONFECTIE
SCHOENEN
STEUNZOLEN / SUPPLEMENT
1e dag 2 uur 2 uur 2 uur 3 uur
2e dag 2 uur 2 uur 3 uur 4 uur
3e dag 3 uur 3 uur 4 uur 5 uur
4e dag 4 uur 4 uur 5 uur 6 uur
5e dag 5 uur 5 uur 7 uur 7 uur
6e dag 6 uur 6 uur Hele dag 8 uur
7e dag 7 uur 7 uur Hele dag
8e dag Hele dag Hele dag

Voor steunzolen geldt het volgende inloopschema:

 

1e dag 1 uur
2e dag 2 uur
3e dag 3 uur
4e dag 4 uur
5e dag 5 uur
6e dag 6 uur
7e dag 7 uur
8e dag 8 uur
Vanaf dag 9 kunt u de steunzolen de hele dag dragen. Bij blaren stoppen met dragen. Neem dan contact op met De Jonge Orthopedie.