OSA – Orthopedische schoenen

Op maat gemaakte schoenen (OSA) door De Jonge Orthopedie

Orthopedische schoenen zijn schoenen die volledig op maat worden gemaakt voor uw voeten en voetproblemen. Het is de bedoeling om u weer zo goed mogelijk te laten functioneren.

Het proces van het vervaardigen van uw eerste paar orthopedische schoenen bestaat uit de volgende stappen:

  1. 
het aanmeten
  2. het passen
  3. de modelkeuze
  4. het afleveren en de controle.

Bij het aanmeten bespreken wij de klachten die u ervaart in het dagelijks leven. Ook nemen we de maten (breedte en lengte) van uw voeten op en maken we een afdruk. Twee weken later zijn uw passchoenen klaar en kunt u ze komen passen. De orthopedisch schoentechnicus controleert of er nog aanpassingen moeten worden uitgevoerd. 

Als de passchoenen goed zitten, bepaalt u samen met de orthopedisch schoentechnicus de kleur en het model. U wordt hierover vooraf geïnformeerd, zodat u over de kleur en het model kunt nadenken. Wij adviseren om tijdens een van uw eerste afspraken een folder mee te nemen waarin schoenen staan die u mooi vindt. Daarna gaan we over tot het maken van uw schoenen. Vanaf het moment dat u de kleur en het model heeft uitgekozen, duurt het nog circa 6 weken voordat uw orthopedische schoenen klaar zijn. Direct na het uitzoeken van de kleur en het model wordt een afspraak gemaakt voor het ophalen van uw schoenen. Hierna volgt nog een controleafspraak om eventuele aanpassingen uit te voeren en uw ervaringen met de schoenen te horen.

Voor wie zijn op maat gemaakte schoenen geschikt?


Atrose

De Jonge Orthopedie maakt schoenen op maat voor mensen met atrose. Slijtage in het enkelgewricht uit zich meestal in het pijnlijk bewegen van de enkel (pijn bij het opstaan en pijn bij het bewegen van de enkel). Dit komt door afname van het kraakbeen tussen de gewrichten. Gewrichten zitten overal. Het komt met enige regelmaat voor dat u daar last van hebt. Orthopedische schoenen kunnen helpen de dag beter door te komen.

Diabeet

Suikerziekte is een veel voorkomende ziekte. Het vermindert of verstoort het gevoel. Dit is een probleem. Je voelt in de meeste gevallen niets of weinig. Daardoor kunnen wonden ontstaan met verstrekkende gevolgen, zoals een amputatie van ledematen. Orthopedische schoenen bieden bescherming. We adviseren dan ook om deze zo veel mogelijk te dragen.

Reuma

Veel reumapatiënten hebben last van onder andere hun handen en voeten, zoals pijn bij het bewegen of om iets vast te pakken. De Jonge orthopedie biedt een passende oplossing door goed te luisteren naar de klachten van de klant. Goede en verzachtende materialen die prettig zijn aan de voeten kunnen helpen de dag door te komen. Ook een andere sluiting, zoals veters en klittenband, behoren tot de mogelijkheid. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van beperkingen waar u mee te maken kunt hebben. De Jonge Orthopedie biedt ook voor andere (specifieke) problemen een passende oplossing.

Vragen of een gratis voetcheck?

Neem contact op met De Jonge Orthopedie in Stadskanaal (Groningen).

Bel of Whatsapp naar: 06-46 54 86 48