OSB – Semi-orthopedische schoenen

Semi-orthopedische schoenen, ook wel OSB genoemd, zijn fabrieksmatig geproduceerde schoenen die door De Jonge Orthopedie kunnen worden aangepast, zowel binnen in de schoen als onder de zool. Bij het aanmeten bespreken wij de klachten die u ondervindt in het dagelijks leven. We meten gelijk alle benodigde maten van uw voeten op.

Met deze gegevens bepalen wij samen met u welk type schoen het meest geschikt voor u is. De periode tot afleveren duurt gemiddeld drie weken. Na het afleveren van uw schoenen volgt na 3 weken een controleafspraak bij De Jonge Orthopedie in Stadskanaal (Groningen).

Wanneer zijn semi-orthopedische schoenen geschikt?

Brede voeten

Als u brede voeten heeft, zijn schoenen vaak te smal of passen ze om een andere reden niet goed. Meestal wordt een grotere schoen gekocht waar de voet wel in past. Dit levert vaak problemen op. Schoenen zijn namelijk te koop in een lengtemaat en in een breedtemaat, zodat ze goed passen. Een semi-orthopedische schoen biedt mogelijkheden. Deze schoen is namelijk in een ruimere breedtemaat te bestellen. Daarnaast zijn er mogelijkheden om de schoenen aan te passen. Lichte enkelslijtage (artrose)
In een semi-orthopedische schoen past een voetbed en een gemakkelijkere afrol (het bewegen van de schoen). Met deze aanpassingen komt u de dag door met minder pijn.

Pijnlijke voorvoet

Door het afnemen van het polstervet onder de voorvoet is lopen pijnlijk. Er ontstaat druk op de gewrichten van de tenen. Een druk verdelend voetbed is meestal de oplossing. Neem voor vragen of een gratis voetcheck contact op met De Jonge Orthopedie in Stadskanaal (Groningen). Bel naar: 06-46548648 (ook voor WhatsApp).

(Semi-)orthopedische werkschoenen

Orthopedische werkschoenen zijn op maat gemaakte werkschoenen voor uw werk. Wat is hier anders aan dan aan uw orthopedische schoenen? De naam zegt het al. Deze schoenen zijn gemaakt van robuust leer en uitgevoerd met een speciale zool met certificering (NEN-ISO-norm). De verzekering stelt het gebruik van deze schoenen verplicht tijdens het werk. In verband met de certificering mogen geen aanpassingen aan normale werkschoenen worden gedaan.

 

Heeft u vragen omtrent orthopedische werkschoenen? Neem gerust contact op met De Jonge Orthopedie in Stadskanaal.

Vragen of een gratis voetcheck?

Neem contact op met De Jonge Orthopedie in Stadskanaal (Groningen).

Bel of Whatsapp naar: 06-46 54 86 48